Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Global EgészségABC vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Global EgészségABC vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Global EgészségABC vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Global EgészségABC vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az Acai vagy Açaí
Az Acai vagy Açaí (ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns.
Honnan származik
Az amazóniai bennszülött törzsek az „élet fájaként” tisztelték az Açai-t, évszázadokon át használták, termesztették ültetvényeiken és fogyasztották, mely balzsamként hatott egészségi állapotukra. Az amazóniai bennszülöttek állítólag harcba indulásuk előtt fogyasztották a dzsúszt, erejüket, állóképességüket fokozva általa. Helyi legendák mágikus erőt tulajdonítottak az italnak, mely fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet. Sajnos romlékony gyümölcs így pl. a brazilok is fagyasztott pépként (polpa de açaí) fogyasztják, Európába legfeljebb dzsuzok alkotórészeként vagy szárított (kapszula) formában jut el.
Egészségre gyakorolt hatása
Szinte mindenki hallott már a szabad gyökök egészségre káros hatásairól. A szabad gyökök mindenhol jelen vannak, ételeink fogyasztása közben és a beszívott levegőben, támadják szervezetün, immunrendszerünket védekező képességét. Az açai bogyó és a Mistica-ban található többi gyümölcs az anthocyaninok természetes elegye. Az anthocyaninok nagyon intenzív antioxidánsok, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű, pigment-tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Ezek a keverékek az egészségre ható számos jótékony képességeik által támogatják szervezetünk keringési és cardiovascularis folyamatait.
Az Egyesült Államokban anyagcsere-fokozóként, fogyasztószerként és erőnövelőként használják az acait, melyet a brazil esőerdőkben akár 20 méter magasra is megnövő acai pálmákról szednek. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.
Az erőteljes antioxidánsokon kívül az açai esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is tartalmaz, amik vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a normális koleszterin szintet, szabályozza termelődésének volumenét. Segíti a prosztata és az egész immunrendszer helyes működését.
Nincs még egy olyan gyümölcs (gyógynövény), ami akkora karriert futott volna be Amerikában, mint az Acai. Ez az áfonyaféle mindössze két év alatt a semmiből a leginkább keresett étrend-kiegészítővé vált és Hollywood sztárjai után az elhízásra leginkább hajlamos amerikai nép is ebben találta meg legújabb eszközét a fogyókúrának.
Összetevők
Tudományos alátámasztás
Dr. Bruce N. Ames neves biokémikus a Kaliforniai Egyetemről több kutatási eredményével is magára haragította már az élelmiszeripart és a környezetvédőket egyaránt. Ő volt az, aki kimutatta, hogy a mirelit borsó közel százszor több toxint tartalmaz a feldolgozási módja miatt, mint a termesztéskor felhasznált növényvédőszerek miatt. Az első megbízhatóan működő karcinogén (rákkeltő anyag) teszt kifejlesztése is az ő munkájának köszönhető. A mindenkori amerikai elnök által adható legmagasabb tudományos kitüntetésnek a “National Medal of Science” díjnak is kitüntetettje.
Rejtett éhség
Dr. Ames ismét egy olyan elmélettel állt elő, ami a szakma fintorgását váltotta ki, majd beterelt egy csomó kövér embert a klinikára ahol dolgozik és gyakorlatban is igazolta, hogy egyes mikrotápanyagoknak, elsősorban vitaminoknak és ásványianyagoknak a hiánya hosszabb távon elhízást okoz. Sőt a folyamat megfordítható: amennyiben komplex multivitamint kaptak a tesztelt emberek, csupán ettől fogyni kezdtek.
Ames szerint: “Senkinek nem kellene kövérnek lennie. Amennyiben valaki kövér, az a rossz étrendjének köszönhető és ezzel lehet kezdeni valamit.” Az “anyagcsere tuningolás” lett a neve annak az eljárásnak, amit szkeptikus kollégái csak “egy flakon vitamin” eljárásnak neveznek. Mellesleg az eljárás igen egyszerű. Egy elhízott embernek anélkül, hogy bármit változtatnának az életmódján, megfelelő minőségű multivitamint adnak és ettől kevesebbszer lesz éhes és kevesebbet eszik.
Dr. Fernando Viteri, aki a kutatásban részt vett kifejtette, hogy az orvostudomány elég jól ismeri a súlyos, akut vitaminhiányt és tüneteit. Pár dolgot tudunk a közepes mértékű vitaminhiányról és a következtében kialakuló betegségekről, de szinte semmit nem tudunk az állandó, de kis mértékű vitaminhiányról. Ez a krónikus tápanyaghiány azt jelenti, hogy szervezetünk nem jut hozzá az optimális mikrotápanyag mennyiséghez, hanem valahol az RDA közelében vagy még az alatt csupán és ez a néha kis mértékű hiány éveken, évtizedeken át fennáll.
Ames, eddig nem igazolt, de igen érdekes feltevése az, hogy az elhízás nem más, mint a folyamatosan fennálló mikrotápanyag hiány miatt fellépő éhségérzet, amit kalóriákban gazdag, de vitaminokban, ásványianyagokban és enzimekben szegény étellel próbálunk pótolni. “Amennyiben vashiány lép fel a szervezetben, az agyunk kap egy jelzést, hogy egyen valamit, amiben vasnak kellene lenni. Mivel azonban a vas hiányzik a termelés és a feldolgozás miatt, túl esszük magunkat. Amikor azonban minden szükséges tápanyag megérkezik a sejtjeinkhez, az agy kap egy jelzést, hogy elég, megtelt.”
Acai Berry (60 gélkapsz) A világ egyik legtökéletesebb étele - valódi szuperélelmiszer Az Acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy Acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van.
forrás:www.global-vitamin.hu /hirek
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!