Egészség: Huminsav ( Humin acid)

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Mi a huminsav?

network.hu

A természet ajándéka!

A huminsavak és fulvolsavak növényi eredetű biológiailag aktív vegyületek, amelyek alkalmazhatók lehetnek különböző betegségek megelőzésére, gyógyítására, más erős gyógyszerek káros mellékhatásainak enyhítésére.

 


Ezek, a természetben előforduló, bonyolult összetételű szerves savak, amelyeknek a szervezetben igen fontos funkciói lehetnek. A huminsav szervezetben kifejtett jótékony hatását az elmúlt 20 évben tudományos módszerekkel vizsgálták mind állatokon mind embereken végzett kísérletek során és dokumentálták.

A HUMICIN a természetes huminsav finomítása során jött létre tapasztalt, e téren több éve dolgozó szakemberek áldozatos munkája által.



Mire jó a HUMICIN tabletta?

A szervezet működéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a megfelelő ásványi anyagok, nyomelemek a szervezetbe bejussanak és ott felszívódjanak. Ezek hiánya betegségeket okozhat, hasonlóképpen a vitaminok hiányához. Ezek az ún. hiánybetegségek. A huminsavak ezeknek, a szervezet számára nagyon fontos anyagoknak a felszívódását segíthetik elő.

A huminsavakról azt is megállapították, hogy jótékonyan befolyásolják az endokrin-rendszer (belsőelválasztású mirigyek) működését amelynek nagyon sok ismert betegség megelőzésében szerepe van.

Ugyancsak ismeretes a huminsavak antibakteriális hatása is. Jelentős eredményt értek el a fogszuvasodás, eme világszerte fellépő népbetegség huminsavval való kezelése terén.

A huminsavak vírusellenes hatása is közismert. Kisérletek során kiderült, hogy a huminsav jelentősen gátolhatja a különböző vírusok, mint pl. a herpesz-vírus, a paralízis valamint az AIDS (HIV)-vírus szaporodását a sejttenyészetekben. A huminsavak alkáli fémekkel képzett sóinak antiallergiás hatását is bebizonyították. Nagy jelentősége van ennek a minden évben fellépő és igen sok embert kínzó szénanátha, parlagfű-és egyéb allergiák megelőzésében.

A huminsav tartalmú kenőcsök, vizek használatával jelentősen meggyorsulhat a sebgyógyulás. Ez különösen vonatkozik az égési sebekre, napon, szoláriumban történő felégésekre. A hatékonyságához hozzájárul, hogy a huminsavak elnyelik a nap égető (UV) sugarait, így védekezésre is alkalmasak.

A huminsavak sugárvédő hatását kísérletes vizsgálatok során is bebizonyították. Nagy jelentősége van ennek a rákos betegek sugárterápiájával együttjáró káros mellékhatások lecsökkentésében.

Igen kedvező hatású lehet a huminsav a gyulladásos megbetegedések mint pl. az ízületi gyulladás (arthritisz) kezelésében is.

A szakirodalomban számtalan adat utal arra, hogy a huminsavak jelentős a szervezetre nézve toxikus nehézfémeket megkötő kapacitással rendelkeznek. Ez igen fontos az amalgám fogtömések megléte esetén, amennyiben azok még nincsenek eltávolítva. A szervezet amalgám-terhelésének káros hatásai ellensúlyozhatók, addig is amíg a fogtömések eltávolítása meg nem történik.


A HUMICIN oldat hatásai összefoglalva:

A huminsavas készítmények csodálatosan jótékony hatását mindazok tapasztalhatják, akik azokat régebb óta rendszeresen fogyasztják. Ez a gyógyhatás a teljesség igénye nélkül röviden az alábbiakban foglalható össze:

• a huminsavval komplex kémiai kötésbe vitt és a szevezetbe juttatott makro-és mikroelemekkel a nyomelem-hiányokat pótolja;
• a huminsavak bizonyos komponenseinek nagyon jó vérképző hatásuk van;
• a huminsav a nehézfémek mérgező hatását csökkenti, mivel a felhalmozódott nehézfémek szervezetből való kiürülését gyorsítja;
• optimalizálja a szérum-vas szintet;
• sebészeti beavatkozások után segíti a gyógyulást, az immunrendszert stimulálja;
• a szervezet általános ellenállóképességét fokozza;
• leromlott (tumoros) beteg életminőségét javítja, a szükséges fájdalomcsillapítók mennyiségét is jelentősen csökkentheti;
• gyermekeknél megszünteti a vashiányos anémiát és a nehezen kezelhető ekcémát;
• Vírusos megbetegedések esetén a vírusok szaporodását gátolja;
• reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást hozhat;
• napi rendszeres fogyasztása általános energetizáló és betegségmegelőző hatást eredményez, ezért megelőzés céljára javasolt.

Külön tanulmányt érdemel a humin-és fulvolsavak szerepe a rendkívül mérgező hatású nehézfémeknek a sejtből való kivezetésénél. Tény, hogy a lakosság döntő többsége valamilyen formában nehézfémmel terhelt. A nehézfém ionok (higany, kadmium, ólom, stb.) áthatolva a sejtfalon a sejtbe bejutva ott mintegy elektromos„csapdába” esnek és ott a helyszínen sugárzásukkal zavarják a sejtmagok közötti, biofotonok által történő kommunikációt. Igen sok betegségtünetnek képezheti ez a jelenség az alapját.

A huminsavak ezekkel az egyvegyértékű fémionokkal ún. kelát-kötést képeznek és így, elektromosan mintegy „leárnyékolva” hordozókként kijuttatják a fémionokat az elektromos potenciállal rendelkező sejtfalon keresztül a sejtből. A tapasztalatok szerint egy két-három hetes humicinkúra a nehézfémeket 95 %-ban kijuttatja a szervezetből és a betegek állapotában már az első napokban feltűnő mértékű javulás áll be.

Az interneten igen sok szakdolgozat található, ha az ember a keresőbe beadja a „fulvic acid” szót, a humin-és fulvolsavak hatásairól. Egy ilyen tanulmányban pl. az olvasható, hogy a humin-és fulvolsavaknak megvan a képességük megmenteni a Földet. Ha belegondolunk a világszerte tapasztalható és egyre növekvő nehézfém okozta betegségek mennyiségébe, akkor látjuk csak igazán a huminsavak a népegészségügyben megillető szerepét.
forrás: egeszseges-elet.hu

Mi a humát vagy más néven humin?

A humátok olyan szerves makromolekulák, milyek speciális komplexképző tulajdonsággal rendelkeznek. A komplexkötésbe vitt, az emberi szervezet számára fontos mikroelemek jobban felszívódnak és hasznosulnak a szervezetben, mint a szervetlen vegyületben levők.
A humátok közé tartoznak a huminsavak és fulvolsavak.

A HUMICIN tartalmazza mindkettőt. Ezeket az anyagokat szabadalmaztatott eljárással karbonkori növényzetből keletkezett tőzegből nyerik.
A humátok hatásainak feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe.

A vizsgálati területek a teljesség igénye nélkül az alábbiak:


- Immunstimuláló hatás
- Májregeneráló hatás
- Antibakteriális aktivitás és antivírus hatás
- Alkalmazás az allergiás megbetegedéseknél (pl. szénanátha)
- Hatás a sebgyógyulásra
- Daganatsejtek szaporodásának gátlása
- A bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben
- Gyulladáscsökkentő hatás (pl. ízületi gyulladások)
- Sugárbetegség és nehézfém szennyezés (pl. higany, ólom) elleni védekezés
- Vörösvértest képzésre való hatás

A HUMICIN több, mint csak nyomelemet tartalmazó készítmény!


A HUMICIN termékcsalád az esszenciális nyomelemeket szerves formában, huminsavhoz kötötten juttatja a szervezetbe, melynek előnyei az alábbiak:

- A nyomelemet szerves formában tartalmazza, így javítja azok felszívódását és hasznosulását.
- Huminsavat tartalmaz, melyek önmagukban is jótékony hatásúak.
- A tabletták nem tartalmaznak glutént, szóját, színezéket, tartósítószereket.
- Kötőanyaga többek között természetes méz.
 
Fontos önnek az egészsége?
Kiegyensúlyozott a táplálkozása, életmódja?

Amennyiben közérzete nem tökéletes, ha rendszeresen nassol, fáradékony, gyakran a feje is fáj, egészségügyi szűrővizsgálatok alkalmával laborértékei (pl. a vérzsírszintek) a kóroshoz közelítenek, érdemes elgondolkodnia életmódján, táplálkozásán. Bár a fenti panaszok hátterében számos probléma meghúzódhat, a problémák orvosi kivizsgálása mellett érdemes a táplálkozás oldaláról is megközelíteni azokat.
A táplálkozás tudomány.


Tudta-e, hogy:

- Nem elég csak megenni, de a tápanyagoknak, vitaminoknak, nyomelemeknek megfelelő mértékben fel is kell szívódniuk a tápcsatornából ahhoz, hogy az egészséget biztosítani tudják.
- Rossz szokások (pl. dohányzás, nagy mennyiségű cukor fogyasztása) gyorsíthatják egyes nyomelemek kiürülését a szervezetből, azok hiányát okozva ezáltal.
- A táplálék átalakítása (főzés, konzerválás) nemcsak egyes vitaminok, de számos nyomelem biológiai hasznosulását is ronthatják.
- A növényi és állati eredetű táplálékok ásványianyag tartalma függ a termőtalaj illetve takarmány adottságaitól.

forrás: csokidoktor

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu