Egészség: Vitaminokkal gyógyítható génhibák

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Global EgészségABC közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Csatlakozz és máris hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, fórumozhatsz, blogolhatsz, és megoszthatod tapasztalataidat
bárkivel.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 12 db
  • Blogbejegyzések - 58 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 8 db

Üdvözlettel,

Global EgészségABC vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 US Hírek

 

network.hu

A tudományban nem szokták azt mondani, hogy valami így van, vagy úgy van. A lehet és a talán és valószínű már azt jelenti, hogy felfedeztünk valamit, csak nem illik hangosan elkiabálni, mert nem tudjuk, hogy mit szól majd hozzá a pénzadó gazdánk. Ennek a protokollnak a figyelembe vételével érdemes elolvasni Török Katalin írását, ami az origo.hu portálon jelent meg a minap.

 

 

Kiderült, hogy a génjeinkben hibásan kódolt enzimek csökkent működése megfelelő mennyiségben bevitt vitaminokkal vagy ásványi anyagokkal helyreállítható.

A Berkeley Egyetem tudósai Nicholas Marini vezetésével azt vizsgálták, hogy egy adott enzimnek hányféle változata fordulhat elő az emberek genetikai anyagában, s ezeknek a változatoknak a működése hogyan befolyásolja a gének öröklődő tulajdonságait, majd megvizsgálták, hogy vitaminokkal ezen hibák előfordulási aránya hogyan változik. NEm tudom, hogyan jutott eszükbe pont egy vitamin. Talán olvasták egy korábbi írásomat erről?

A kutatók 564 önkéntestől vettek DNS-mintát, s megvizsgálták az enzim génjét. Összesen 14 különböző génváltozatot találtak, ebből 3 általánosan előfordult az önkéntesek körében. Ezt követően beültették a különféle génváltozatokat élesztősejtekbe, hogy megvizsgálhassák, mennyiben tér el egymástól az enzimváltozatok működése.

Marini kutatócsoportja összesen 4 olyan enzimvariánst azonosított a 14-ből, amelyek hatékonysága csökkent a normál fehérjéhez képest élesztőkben. Ezek közül az egyik mutáns már régóta ismert: egy példányban az emberek közel 30%-a hordozza, 2 példányban a mutáns gén gyakorisága 9%-os.

Egy kevéssé gyakori mutáns enzimváltozatot kivéve, amikor a kutatók megfelelő koncentrációban folsavat adagoltak az élesztőkultúrákhoz, sikerült tökéletesen helyreállítaniuk az enzim működését. Mindezek alátámasztják Bruce Ames, az egyetem professzorának egy korábbi tanulmányban feltárt eredményeit. A professzor még 1970-ben felfedezte, hogy bizonyos baktériumok, amelyek amúgy nem képesek egy adott aminosav (a fehérjék "építőkövei") előállítására, B6 vitamin jelenlétében mégis termelik azt. Tovább folytatva a kutatásokat, a tudós végül arra a következtetésre jutott, hogy az adott enzimek működéséhez nélkülözhetetlen vitaminokra és ásványi anyagokra nézve - a genetikai örökítőanyagban megjelenő enzimváltozatoknak megfelelően - különböző lehet az emberek optimális vitamin- és ásványianyag-szükséglete.

Köszönjük.

 

forrás:naturhirek

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu